Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 maart 2018

D66 haalt voor het eerst een zetel in Bladel

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 heeft D66 voor het eerst een zetel gewonnen in Bladel. Lijsttrekker Dorus Daris komt daarmee in de raad, die sinds deze verkiezingen uit 19 leden bestaat. Daris: “We zijn blij en opgelucht dat het gelukt is. We zijn al ruim een jaar bezig met het bij elkaar zoeken van mensen, het uitwerken van een programma en het voeren van campagne. Dit is de kroon op het werk.”

De overige zetels gaan naar CDA 5, Bladel Transparant 5, VHP 4, PRO5 3, en VVD 1. Over een mogelijke coalitiedeelname is Daris duidelijk: “Wij hebben 1 zetel, daarbij past bescheidenheid. Als we uitgenodigd worden voor een gesprek zullen we daar alleen op ingaan als we nodig zijn. Vanuit een constructieve oppositierol kunnen we ook veel bereiken.”